Bij de VPRO was ik projectleider van Love & Engineering: een interactieve film over online liefde, chatten, en de misverstanden die soms ontstaan als we via beeldschermen met elkaar communiceren

In Love & Engineering vormt een online chatgesprek de rode draad tussen 8 verschillende video's, gemaakt door 4 jonge filmmakers. De kijker kan op elk moment switchen tussen twee personages van één filmmaker, of springen naar de lijn van een andere filmmaker - de chat loopt altijd door. Precies uitleggen is lastig; je snapt het 't best door zelf rond te klikken in de video hieronder.

Samen met Karen van Dijk presenteerde ik het project op de Digital Storytelling conferentie van het Nederlands Filmfestival 2014 in Utrecht. Love & Engineering werd genomineerd voor een Prix Europa 2014, in de categorie Online en kreeg een honorable mention bij de Lovie Awards.

Love & Engineering is een co-productie van VPRO Digitaal en VPRO Dorst. Het project werd financieel ondersteund door het Mediafonds. 

Werkzaamheden: conceptontwikkeling, subsidieaanvraag, projectleiding, PR
In opdracht van: VPRO (in dienst)
Samenwerkingspartners: VPRO Dorst, Alberto Giorgi, Pieter van Prooijen, Ivo van Aart, Colin Huijser, Wietske de Klerk, Thijs Meuwese, Daan Colijn, Daan Windhorst. 
Periode: augustus 2013-april 2014
Zie: vpro.nl/loveandengineering